loader
Foto

Galerie foto

Cu „Exclusiv în România” am ajuns în fascinanta Bucovină | VIDEO

Cristian Tabără şi echipa sa ne-au arătat cel mai mare muzeu din lume dedicat ouălor încondeiate. Duminică, 26 aprilie, de la ora 18:15,  la TVR 1, revedem ediția „Exclusiv în România” difuzată în a doua zi de Paște.

 

Ediția este disponibilă pe TVR+.

Unde e cel mai frumos de Paşti? Bineinţeles, acasă, alături de cei dragi. Printre locurile cele mai căutate pentru a petrece sărbătorile de Paşti se numără ţinutul fascinant al Bucovinei.

Chiar dacă anul acesta nu putem merge acolo, echipa Exclusiv în România a filmat o ediţie în superba zonă a României, dar atât de încercată în aceste zile.

(w882)

(w882)

Facem prima oprire în satul Moldoviţa, vatră de huţuli între sate de români bucovineni. Aici descoperim Muzeul Ouălor „Lucia Condrea”. Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 500 metri pătraţi, având 7 saloane, 106 vitrine care adăpostesc o colecţie de peste 11.000 de ouă, muzeul este cel mai mare din lume, pe o planetă în care aproximativ 50 de ţări au tradiţie în pictarea ouălor, mai ales de Paşti.

(w882)

De la Moldoviţa, mergem la Hilişeu Crişan, în judeţul Botoşani, unde se află un obiectiv turistic unic în Europa şi, poate, şi în lume: o biserică ortodoxă de la anul 1800, înconjurată de un zid pe care se află 12 statui reprezentând cei 12 apostoli şi avându-l în mijloc pe Mântuitorul Iisus Cristos. Zidul, construit în manieră catolică, este o copie identică a statuilor din Piaţa San Pietro din Roma.

(w882)

La Botoşani echipa Exclusiv în România găseşte şi ne prezintă cea mai veche biserică armenească din Europa.

Apoi, călătoria se încheie în judeţul Suceava, la Vicov, acolo unde s-a născut Ion Nistor, istoricul şi politicianul care a redactat, în anul 1918, declaraţia de unire a Bucovinei cu România. Tot la Vicov, poposim acasă la Sofia Vicoveanca, îndrăgita doamnă a cântecului popular românesc.

(w882)

(w882)

Aşadar, o ediţie de sărbătoare a emisiunii Exclusiv în România, filmată în judeţele Suceava şi Botosani şi dedicată tuturor românilor.

(w882)

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu