loader
Foto

Cu dragoste, despre Maria Tănase

Joi, 13 decembrie, de la ora 22.00, la CULT@rt - într-o ediţie în care Marius Constantinescu îi are ca invitaţi în studioul emisiunii pe Maria Balabaş, realizator radio şi pe doctorul Alin Gabriel Dragomir, medic primar chirurg la Spitalul Universitar Bucureşti.

 

Nicolae Iorga a numit-o “Pasărea măiastră”. De la debutul său în 1934, Maria Tănase rămâne un fenomen unic în muzica românească. Melodii populare, romanţe, balade, absolut tot ce a interpretat a devenit marcă înregistrată. Joi, la CULT@rt, Marius Constantinescu vorbeşte despre „Privighetoarea cântecului popular românesc”, Maria Tănase şi moştenirea pe care ea a lăsat-o românilor cu Maria Balabaş, realizator radio.

(oar_w460)

Cel de-al doilea invitat al ediţiei este fondatorul şi preşedintele Grupului Independent pentru Democratie (GID), doctorul Alin Gabriel Dragomir. El este unul din principalii organizatori ai fenomenului Piaţa Universităţii. Specializat în chirurgie, a revenit în ţară după un stagiu de opt ani în Germania. Este medic primar chirurg la Spitalul Universitar Bucureşti şi Şef de lucrări la Universitatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti.

(oar_w460)

Anca Medeleanu de la TVR Iaşi a stat de vorbă cu artistul vizual Manuel Mânăstireanu care expune, la Palatul Culturii din Iaşi, Oglinzile tăcerii. Lucrarile, un recurs la memorie, fac parte dintr-un proiect personal al artistului, consacrat Centenarului Marii Uniri.

Petronela Moraru şi Coralia Matea de la TVR Târgu Mureş au pregătit un reportaj despre surpriza oferită de o soprană din Ungaria, un bas din Rusia şi un tenor din România - toţi artişti consacraţi pe marile scene ale lumii - într-un concert extraordinar susţinut la Reghin.

Mirela Giodea a fost prezentă la Salonul Naţional de Artă Contemporană  -  cea mai mare expoziţie colectivă din ultimele 3 decenii - şi ne aduce informaţii de la acest eveniment unde lucrările a peste 500 de artişti din toată ţara au configurat o panoramă a artei româneşti actuale.

Andrei Marinaş de la TVR Craiova ne prezintă reportajul realizat cu Cornel Roşca, românul care scrie istorie în arta mondială de peste trei decenii. A înfiinţat la Craiova prima şi singura manufactură de rame muzeale din România. Ramele produse în atelierul său au ajuns în cele mai mari muzee ale lumii – aşa că la CULT@rt îl puteţi cunoaşte pe românul care a îmbracat opere de artă semnate Picasso, Rembrandt sau Tiţian.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu