loader
Foto

Criza energetică din Moldova şi povestea Calului troian, la „Breaking Fake News”

Marian Voicu a continuat seria premierelor „Breaking Fake News”, pe 2 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1. Am aflat cum e privită demisia lui Vasile Dîncu la Moscova şi de ce un spion rus s-a camuflat în brazilian în Norvegia. | VIDEO

 

Republica Moldova se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa. Moscova afirmă că nu e vinovată. România a sărit în ajutor Moldovei, dar va fi suficient? Ar putea Uniunea Europeană să facă mai mult, pe termen lung?

Marian Voicu analizează situaţia împreună cu europarlamentarul Eugen Tomac, preşedinte PMP, în ediţia din 2 noiembrie a emisiunii „Breaking Fake News”, la Interviul săptămânii. Şi miercurea aceasta, „Breaking Fake News” se vede la TVR 1, de la ora 18.00.

La Revista presei fake, Horia Gruşcă ne vorbeşte despre demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării, demisie deplânsă la Moscova de site-ul de ştiri Pravda, care susţine că mai mulţi generali români îl susţin.

Americanul Alex Jones a susținut ani la rând că atacul armat care a avut loc în urmă cu 10 ani la şcoala Sandy Hook, în care au murit 20 de copii şi şase adulţi, a fost o înscenare. Justiţia l-a condamnat la plata a 965 de milioane de dolari. Tatiana Țarfulea ne aduce lămuriri în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

Şi tot pe 2 noiembrie, Gabriela Avram ne provoacă să descoperim Fake-uri istorice. Povestea Calului troian părea doar o legendă. Arheologii au însă o altă părere... Aflăm mai multe la „Breaking Fake News”, la TVR 1.

Iar Spărgătorii de Fake News, Zaiafet şi Geminschi, au grijă şi în această ediţie să vedem cu claritate evenimentele de lângă noi. Ultima dezinformare lansată de propaganda rusă este cea a „bombei murdare” ucraineane. Aflăm de la ei şi de ce se luptă cu tot soiul de forţe malefice ascunse senatoarea Diana Şoşoacă, de ce un spion rus s-a camuflat în brazilian în Norvegia şi cum vrea Kremlinul să „desatanizeze” Ucraina.

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 2 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu