loader
Foto

Credință, voie bună și istorie la “Exclusiv în România”

TVR 1 vă invită să aflați povestea unor oameni aleși și a unor obiective turistice din Hunedoara și Bihor sâmbătă, 11 mai, de la ora 16.30.

 

Călătoria începe în comuna Vața de Jos din județul Hunedoara, unde trăiește domnul  Pera Bulz, taragotist talentat, care a căutat mereu filonul autentic al folclorului.

Nu departe de Vața de Jos, în satul Crișan din comuna Ribița, se află Casa Memorială Crișan, omagiu adus lui Marcu Giurgiu, unul din capii Răscoalei de la 1784. Tot aici, în podul bisericii de la Ribița, se află unul dintre cele mai vechi drapele tricolor din Transilvania, țesut cândva pe la 1860.

 

(w882)

Povestea fabulosului muzeu Emilian Achim din Almașu Mare, primul muzeu privat din România recunoscut oficial, dar și povestea celor 15.000 de exponate, povestea vieții colecționarului Achim Emilian sunt aduse în fața dumneavoastră de Cristian Tabără.

 

(w882)

Emisiunea se încheie cu un popas la Mănăstirea Izbuc din județul Bihor, unde se află un izvor unic în Europa. Apa de aici izbucnește la intervale regulate și se spune că are puteri miraculoase. Cristian Tabără a  încercat să afle secretul Izbucului.

 

(w882)

Puteți urmări emisiunea și pe TVR HD sâmbătă, 11 mai, de la ora 16.30.

Prezentator: Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

 

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu