loader
Foto

Concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer", la "Universul credinței"

Duminică, 23 iunie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+. A doua parte a emisiunii începe la ora 8:30.

 

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște vă prezintă Jurnalul de știri „Universul Credinței”.

Sfântul Sinod în ședință de lucru

La Reședința Patriarhală a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod.

A consemnat Corneliu Vlad Matache.

(w882) Sinod

Sfințire la biserica Sfântul Spiridon

Catedrala Sfântul Spiridon Nou din București a primit Ungerea cu Sfântul și Marele Mir în cea de a doua zi de Rusalii când Biserica a sărbătorit Sfânta Treime.

Jurnalist Corneliu Vlad Matache

(w882) Spiridon

Pelerinajul tinerilor la Buciumeni

Pe data de 17 iunie, de ziua Sfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc un pelerinaj al tinerilor la Mănăstirea Buciumeni care și-a sărbătorit hramul.

Au participat peste 1.000 de tineri și peste 100 de slujitori ai altarelor.

A consemnat Lucia Toader.

(w882) Hram Buciu

Procesiune de Rusalii la Cluj

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, la Cluj-Napoca a avut loc tradiționala Procesiune de Rusalii la care au participa peste 2.000 de credincioși ortodocși alaturi de un impresionant sobor de preoți, avându-l în frunte pe ÎPS Andrei Andreicuș, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Salajului. Toți participanții s-au rugat pentru roadele câmpului.

Jurnalist Daniel Vistorovschi

(w882) Procesiune

Inaugurarea unei case pentru copii

Pe data de 18 iunie, în localitatea Branistea din județul Galați, Centrul social multifuncțional pentru copii " Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinții Români" și-a deschis porțile. Cu prilejul sfințirii sale, au avut loc și alt e evenimente ce se înscriu în activitatea cultural-misionară a Eparhiei.

A consemnat Lucia Toader

"Toacă-n suflet, cânt în cer"

Săptamâna trecută, zeci de copii din toată țara și din străinătate, împreună cu părinții și preoții lor parohi, au venit în localitatea ieșeană Pârcovaci, la concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer". Ajunsă la cea de a IX-a ediție, competiția a fost organizată de protopopiatul Hârlău, în parteneriat cu Școala Gimnazială Pârcovaci și Fundația "Solidaritate și sperantă"- Hârlău.

Jurnalist Paula Tăbârcă

Sărbătoare la Constanța

De ziua Pogorârii Duhului Sfânt, în Duminica Rusaliilor a fost sărbătoare în parohia "Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Teodor Tiron și Sfântul Luca al Crimeei". În mijlocul credincioșilor s-a aflat episcopul locului, I.P.S.Teodosie. Cu acest prilej, a avut loc și sfințirea crucii bisericii.

A consemnat Lucia Toader

Parastas pr. Iustin Pârvu

(w235) Iustin ParLa mănăstirea Petru Vodă a avut loc parastastul de 6 ani de la plecarea la cele veșnice a părintelui Iustin Pârvu.

Jurnalist Rafael Udriște

Moștenirea Părintelui Iustin

La împlinirea a șase ani de la trecerea la Domnul a marelui duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, în Muzeul Unirii din Iași a avut loc un dublu eveniment comemorativ: Conferința "Moștenirea Părintelui Iustin", precum și lansarea albumului omagial de fotografii "Duhovnicul-100 de ani cu Părintele Iustin".

A consemnat Paula Tăbârcă

- Sărbătorile săptămânii

Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu vorbește despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

- Povestea de duminică

Povestea din această duminică este despre ospăt și "masa bucuriei", chiar dacă tristețile celor care se bucură de hrana caldă a acestor ospețe se simt în fiecare cuvânt.

Jurnalist Lucia Toader

- Sărbătoare la Poienile Izei

Anul acesta, Rusaliile au venit la Poienile Izei cu mai multe daruri: trei monahi, fii ai satului, au primit titlul de cetățean de onoare; iar ziua sfințirii țarinei a avut parte de o participare numeroasă, înainte de care oamenii s-au bucurat de primul festival al comunei. A fost o triplă reușită!

A consemnat Răzvan Bucuroiu

Editorialul săptămânii

Prin Skype, în direct cu colegul nostru Răzvan Bucuroiu.

(w235) Jilava 1În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, puteți urmări:  „Bucuria Credinței”, un dialog al colegului nostru Andrei Victor Dochia cu Pr. Constantin Necula.

O nouă serie filmată, de această dată, la Închisoarea Jilava de lângă Bucureşti, locul în care au fost închişi, torturaţi si ucişi mii şi mii de români, odată cu instaurarea puterii comuniste în România.

Reportaj “Strămutarea la ceruri”

Vă propunem să rememoram evenimentele tragice din spatele construcției Sistemului Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier. Insula Ada Khaleh a dispărut atunci sub apele Dunării, 11 sate au fost strămutate, sute de case au fost demolate și mii de vieți au fost distruse.

Printre clădirile demolate s-au aflat biserica din Eșelnița Veche și Mănăstirea veche din Mraconia.

Jurnalist Ileana Gaiță

***

Coordonatori: Ileana Gaiță și Ciprian Dumea

Producător: Andrei Victor Dochia

(w882) Jilava 2

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+.

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu