loader
Foto

Galerie foto

Comori săseşti păstrate peste veacuri, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristi Tabără şi echipa au aşteptat telespectatorii duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 1 HD, cu noi surprize.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Echipa Exclusiv în România n-a propus, pentru 12 ianuarie, o călătorie într-o zonă care altădată era locuită de saşi, dar în care acum au rămas doar tradiţii şi monumente ce amintesc de acestă etnie pe atunci înfloritoare.

(w882) Exclusiv i

Primul popas a fost la biserica fortificată de la Cincu. În urmă cu sute de ani, localitatea era una prosperă, aici era chiar şi un judecător, lucru mare pentru acele vremuri. Oamenii gospodari din Cincu au ridicat o biserică mare, cât o catedrală, care dăinuieşte şi în ziua de astăzi. Locaşul de cult este unic în Transilvania, deoarece îmbină trei stiluri arhitectonice – basilic, gotic şi baroc. Brigitte Boghian este un inimos custode al bisericii, care prezinta oricărui turist curios povestea frumoasă a locaşului, dar şi a comunităţii săseşti din care face parte. Tot aici aflăm şi despre sărbătoarea Lolelor, o frumoasă tradiţie săsească, reînviată după mulţi ani.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

De aici, s-a ajuns acasă la Uwe şi Horsti, aflând foarte multe lucruri despre pasiunile unor oameni care pot fi inspiraţie pentru oricare dintre noi.

(w882) Exclusiv i

Mai departe, lângă Braşov, într-un loc secret, echipa emisiunii a întâlnit un căutător de trufe şi pe căţeluşa lui specializată în găsirea acestora, pentru a afla câteva taine ale meseriei.

(w882) Exclusiv i

Pe finalul emisiunii, a fost oglindit farmecul cetății de la Feldioara, un loc nou pe harta obiectivelor turistice, restaurat în urmă cu doi ani. Deşi acest loc este cunoscut ca unul construit în urmă cu sute de ani de către saşi, cei de aici au descoperit că cetatea a fost construită de cavalerii teutoni, în 1211.

(w882) Exclusiv i

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu