loader
Foto

Ciudățenii amoroase și alte istorii fanariote, la Iași

Emisiunea "Iaşii marilor iubiri" v-a propus o nouă ediție: Ciudățenii amoroase și alte istorii fanariote la Iași, într-un interviu realizat de Oana Lazăr cu scriitoarea Doina Ruști. Marți, 25 octombrie, ora 13.05, pe TVR3.

 

Unii oameni iubesc cuvintele, în sine. Ca pe niste ființe, în sine. Le caută rudele și călătoria dintr-o limbă într-alta, le plimbă înțelesul prin istorie și sapă la rădăcina lor până descoperă grăuntele primordial. E dincolo de cercetarea filologică, este pur și simplu dragoste, bucurie, vervă, nesațiu.

În acest fel iubește cuvintele Doina Ruști, scriitoare prolifică, autoarea unui nou imaginar românesc, pe dimensiunea unei fante istorice generoase si colorate: epoca fanariotă.

(w500) Ciudatenii

Din amor pentru cuvinte, din ispita de a fantaza și de a răstălmăci cronicile și documentele istorice, Doina Ruști face drumul înapoi către cuvintele noastre uitate.

Un savuros interviu exclusiv cu Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". Un nou sezon începe cu "Ciudățenii amoroase..." și amintiri neverosimile, care hrănesc literatura lumii de când lumea.

***

Director de imagine: Relu Tabără

Producător: Oana Lazăr

Studioul TVR Iași

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu