loader
Foto

Cel mai mare ţinut al conacelor, din cel mai mic judeţ din România |VIDEO

Pe TVR 1, la „Exclusiv în România”, am făcut o incursiune prin judeţul cu cele mai multe conace, supranumit şi imperiul cartofilor. Am aflat secretele celebrei pâini cu cartofi pe 21 noiembrie, la ora 17.00.

 

Duminică, 21 noiembrie, echipa „Exclusiv în România" ajunge în cel mai mic judeţ din ţară, dar, totodată, în cel mai mare ţinut al conacelor. Judeţul Covasna se laudă cu cea mai mare densitate de conace - peste 160, iar dintre acestea, cele mai multe se află în satul Bicfalău. „Căutăm aceste conace pentru a afla cine le-a construit, de ce şi, mai ales, să vedem ce se mai întâmplă acum cu ele”, declară Marin Găbudean, producătorul „Exclusiv în România”.

(w882)

Covasna este, în egală măsură şi imperiul cartofilor, aşa că, alături de Cristian Tabără, vom încerca să aflăm şi secretele celebrei pâini cu cartofi făcute de secui la faţa locului.

(w882)

(w882)

(w882)

Mai mult, la Târgu Secuiesc există un celebru Atelier de Turtă Dulce, ţinut în viaţă de Szanto József. „Dantelăriile artistice de pe turta dulce executate cu măiestrie de către acesta sunt absolut spectaculoase”, ne asigură Cristi Tabără.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot în Covasna, mai precis la Dalnic, vom descoperi şi o terapie interesantă: TUSMA sau Terapia cu Unde Sonore în Mediul Acvatic. Sună pretenţios, dar ar putea fi un unicat mondial în domeniul terapiei. Vom vedea despre ce este vorba la „Exclusiv în România”, duminică, 21 noiembrie, ora 17.00, la TVR 1.

(w500)

La Cernatul de Jos se află Muzeul Haszman Pal, ce poate fi considerat un veritabil muzeu al satului, deşi, în fapt, este vorba despre o colecţie privată care are câteva mii de piese cu care s-ar putea mândri orice muzeu al ţării.

(w882)

(w882)

Haideţi să colindăm, aşadar, prin Ţinutul Conacelor, duminică, 21 noiembrie, de la ora 17.00. Cu „Exclusiv în România”, la TVR 1.

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu