loader
Foto

Cel mai apreciat scriitor rus al momentului, invitat la „Garantat 100%”

Este comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărților sale. Mihail Şişkin este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai momentului şi invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. D uminică, 17 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

„Scrisorar”, „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” și „Paltonul cu gaică” se numără printre volumele care l-au făcut să devină unul dintre scriitorii cunoscuţi şi iubiți în România.

În această toamnă, Mihail Şiskin a fost prezent la Bucureşti, ocazie cu care a acceptat invitaţia lui Cătălin Ştefănescu de la participa la emisiunea Garantat 100%. Vedem ediţia Garantat 100% cu scriitorul Mihail Şişkin duminică, 17 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR 1 HD şi online pe TVR+.

(w882)

„O parte importantă a discuţiei noastre este despre faptul că atât noi, românii, cât şi el, ca reprezentant al poporului rus, împărtăşim aceeaşi experienţă a comunismului: ştim ce înseamnă resemnarea, frustrarea, lipsa libertăţii, inclusiv lipsa libertăţii de a ne exprima. Cu toate acestea, între noi stă ceva şi anume, Uniunea Sovietică.” Prin urmare şi despre ce este şi ce înseamnă Uniunea Sovietică a stat de vorbă Cătălin cu scriitorul Mihail Şişkin.

(w882)

„Deseori ne uităm la un rus ca la un ocupant, iar invitatul nostru, Mihail Şişkin vorbeşte foarte mult despre asta la Garantat 100%”. În ce termeni, vedem duminică, 17 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

Mihail Şişkin s-a născut în 1961 la Moscova şi a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat din acelaşi oraş. După absolvire, a lucrat pentru o revistă de tineret timp de trei ani, iar alţi cinci ani ca profesor de germană şi engleză. Debutul său literar a avut loc în revista Znamia în anul 1993, iar în 1995 s-a mutat în Elveţia, unde a avut ocazia să lucreze ca interpret şi ca profesor. Mihail Şişkin este şi colaborator permanent al publicaţiei Neue Zürcher Zeitung.

(w882)

Şişkin este singurul scriitor care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti: Russkii Bukerîn 2000, pentru romanul Vziatie Izmaila, Naţionalnîi bestseller în 2005, pentru romanul Venerin volos şi Bolşaia kniga, în 2011, pentru romanul Scrisorar. În afara premiilor naţionale, a fost recompensat şi cu prestigioase premii internaţionale.

Autorul care priveşte scrisul „ca pe un mod de a-ţi salva viaţa“ este şi un înverşunat critic al regimului politic din ţara natală. Descoperim personalitatea scriitorului Mihail Şişkin duminică, 17 noiembrie, la Garantat 100%.

Despre Garantat 100%

De-a lungul celor 20 de ani, emisiunea „Garantat 100%” ne-a oferit întâlniri memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii, de la actori şi muzicieni celebri, la scriitori de talie mondială, oameni de cultură sau ştiinţă, militanţi ai societăţii civile, sportivi cu care ne mândrim etc. La „Garantat 100%”, printre interlocutorii lui Cătălin Ştefănescu s-au numărat: Ethan Hawke, Robert Wilson, Armand Assante, Amos Oz, Ludmila Uliţkaia, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Marcel Iureş, Gică Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu etc.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu