loader
Foto

Galerie foto

Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară?

În fiecare marţi, la ora 16.45, în direct la TVR 1, vorbim despre mediu şi oameni. În ediţia din 3 mai, prima a noului sezon „Inspiră România!”, am aflat informaţii despre piaţa energiei şi posibile surse de energii regenerabile la noi în ţară.

 

Echipa emisiunii „Inspiră România” - formată din Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă, producători şi realizatori şi Ionuţ Gheorghe, moderator - ne propune pentru noul sezon subiecte de actualitate şi de interes pentru noi toţi.

Schimbările climatice şi poluarea au de mult timp efecte profunde asupra mediului şi vieţii noastre de zi cu zi. Războiul din Ucraina a dat peste cap şi piaţa energiei. Resursele energetice au devenit o problemă reală, facturile sunt din ce în ce mai mari. România are resurse suficiente de gaze, dar tot mai mult, generarea energiei din surse regenerabile devine o necesitate.

Energia solară este una dintre cele mai la îndemână. Sistemele fotovoltaice pot fi folosite atât de cei care locuiesc la casă, cât şi de locuitorii de la bloc. Din ce în ce mai mulţi oameni vor să îşi instaleze astfel de panouri, însă ori nu sunt bine informaţi, ori li se pare prea scump şi prea complicată procedura.

(w882)

Ce se întâmplă pe piaţa energiei în acest moment? Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară? Cât de avantajoase sunt sistemele fotovoltaice şi cum le putem achiziţiona? De câte tipuri sunt şi cât costă?... La toate aceste întrebări aflăm răspunsuri de la invitaţii ediţiei: Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei; István-Loránt Antal, senator, preşedinte Comisia pentru Energie Senat; Dan Tudose, instalator autorizat de sisteme fotovoltaice şi Ana Otilia Nuţu, analist de politici publice în energie şi infrastructură Expert Forum. Pe 3 mai, de la 16.45, la TVR 1.

Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată aici:

În fiecare marți, la ora 16.45, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. La „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu