loader
Foto

Către spectacolul arhitectural în diversele lui forme. Cu arhitectul Teodor Frolu, la „Nocturne”, pe TVR 1

Molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le împărtășească celor din jur! Om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor, arhitectul Teodor Frolu a fost invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”,  pe TVR 1. Luni, 20 mai, ora 23.00.

 

Face parte din galeria celor mai valoroși „artiști constructori ai lumii”, cum îi numește gazda emisiunii pe arhitecți. Invitatul Marinei Constantinescu din ediția de luni, 20 mai, a fost arhitectul Teodor Frolu, un om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor. De la ora 23.00, la TVR 1, ne-a povestit de ce a ales Facultatea de Arhitectură într-o perioadă în care se construiau doar blocuri comuniste și clădiri megalomane, de ce s-a luptat cu o concurență intimidantă la admitere, de 800 de tineri pentru doar 40 de locuri, pentru ca, mai apoi, să studieze 6 ani o meserie care, pe atunci, avea limite clare.

(w882)

La finalul primul an de studenție a devenit directorul Clubului A, înființat în 1967, faimosul spațiu de liberă exprimare a oricărei forme de artă. Acum, după mulți ani, crede că acea experiență a fost cel mai important curs de antreprenoriat al său. Și tot în Club A s-a „molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le poată împărtăși cu oamenii.”

„Arhitectul trebuie să fie o persoană conectată la societate”, este convingerea lui Teodor Frolu şi îl ghidează în ceea ce face.

Pe 23 mai 2024, în satul în care s-a născut Ivan Patzaichin, Mila 23, va fi inaugurată cea mai recentă creație a invitatului emisiunii, Observatorul-Muzeu în memoria marelui canoist, cu o înălțime de 18 m. Vorbim despre cea mai înaltă structură din lemn din județul Tulcea care va găzdui, pe lângă o sumedenie de imagini valoroase și tabere creative, cele mai importante medalii obținute de Ivan în timpul activității sale de sportiv. Cei doi s-au cunoscut în 2010, la un festival gastronomic și au avut, împreună, realizări importante pentru Delta Dunării și comunitatea ei.

„Am învățat să cred în oameni de la Ivan”, mărturiseşte arhitectul Teodor Frolu.

(w882)

Cu unul dintre cei mai valoroși „artiști constructori ai lumii” (cum îi numeşte Marina Constantinescu pe arhitecţi), am mers către detaliile care alcătuiesc întregul, către spectacolul arhitectural în diversele lui forme, către armonie, către Brâncuși și alte genii.​ „Nocturne” cu Marina Constantinescu şi invitatul ei, arhitectul Teodor Frolu, a fost programată luni, 20 mai, de la 23.00, la TVR 1.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu