loader
Foto

„Câştigă România!”, cu ediţii de sărbătoare, la TVR 1

Cum ne-a obişnuit, la ultimele ediţii „Câştigă România!” ale anului, Virgil Ianţu are invitaţi speciali. Vedete din folclor, muzică sau de televiziune trec la pupitrele concurenţilor singurei emisiuni tv care testează cunoştinţele despre România.

 

„Ediţiile speciale sunt de neratat. De pe 26 până pe 28 decembrie, Câştigă România! are nişte invitaţi unul şi unul, oameni cu care o să vă facă mare plăcere să vă întâlniţi. Până atunci, vă doresc Sărbători liniştite şi să ne revedem sănătoşi!”, spune Virgil Ianţu, gazda concursului „Câştigă România!”.

La prima dintre aceste ediţii, pe care o vom urmări la TVR 1 luni, 26 decembrie, ora 21.00, se încumetă să participe şi fac un spectacol plin de culoare trei îndrăgiţi interpreţi de muzică populară: bănăţeanca Andreea Voica, bucureşteanca Maria Buză şi ardeleanul Dinu Iancu Sălăjanu. Cei trei vor răspunde la întrebări legate de obiceiuri şi tradiţii de sărbători, dar ne încântă şi cu scurte momente muzicale, la care participă şi Virgil Ianţu.

(w882)

„Sunt 40 de ani de la prima mea apariţie la Televiziunea Română, se întâmpla în 1982”, mărturiseşte Andreea Voica, iar Dinu Iancu Sălăjanu adaugă: „Iar eu, zece ani mai târziu, în 1992”. Undeva tot pe-acolo şi eu, sare Maria Buză, „dar eu – în paşi de dans, nu în vers şi cântec. Şi eu, pentru că eram aşa, mai sfârlează, cum m-aţi văzut, am fost prima mereu, cum te suceai, cum te învârteai, tot de mine dădeai”, râde actriţa. De altfel, Maria Buză e „sarea şi piperul” ediţiei, glumeşte mult şi ne dezvăluie cum alungă ea sărăcia, dar şi cum se colindă în Egipt, cu cămila...

(w882)

(w882)

Andreea Voica admite că întrebările i se par chiar mai dificile decât la concursul obişnuit, iar Dinu Iancu Sălăjanu povesteşte că și-a dorit să studieze muzică clasică, dar crede că i se potrivește muzica specifică zonei Ardealului, fiind mândru nevoie mare de judeţul lui, Sălaj. Bucurie, veselie, momente muzicale şi alte surprize - luni, 26 decembrie, ora 21.00, în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR 1.

(w882)

Rock, muzică veche lăutărească şi... „Câştigă România!”, la TVR 1

Marţi, 27 decembrie, ora 21.00, actriţa Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție, concurează în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR 1.

(w882)

„Nu îmi plăceau nici talent show-urile, nici game show-urile, în schimb, le adoră soţia mea. Şi-atât de mult le adoră, încât am nimerit şi în juriu la o emisiune (n.n. - Vedeta populară). Şi-acum, iată-mă pe mine la un concurs, cu răspunsuri şi întrebări. Mi se pare fantastic să fiu aici! Câştigă România! e o emisiune pe care o urmărim cu drag şi la care ne şi jucăm, participăm de acasă, în ediţiile obişnuite” spune Bogdan Simion, invitat la a doua ediţie specială „Câştigă România!” din ultima săptămână de decembrie. Tot el declară că şi-ar dori să participe şi într-o ediţie obişnuită a programului.

(w882)

(w500)

„Eu nu cred neapărat în muzică nouă sau muzică veche, cred mai mult în genuri muzicale. N-am simţit că vreodată a întrebat-o cineva pe Gaga: dar de ce nu te-ai apucat de muzică veche, cu ştrampii din glitter nu mai merge? Lady Gaga spune că a făcut un album de jazz... Muzica lăutărească mi se pare că e o muzică atemporală, mai degrabă stilistică, decât veche sau nouă”, punctează Bogdan Simion. La aproape fiecare întrebare, Bogdan oferă multe informații interesante, dovedindu-se o adevărată enciclopedie şi povestind cu patos despre vioara cu goarnă, Barbu Lăutaru, Zavaidoc, Ion Nămol, Romica Puceanu, dar și despre etimologia zaibărului, a moșnenilor etc.

(w500)

Virgil Ianţu schimbă registrul şi îi cheamă la întrecere, alături de Bogdan Simion, şi pe actriţa Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi şi pe Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie. Întrebările pregătite sunt despre folclor și muzică veche, lăutărească, unele dintre ele fiind însoțite și de imagini din Arhiva TVR.

„Dacă e cineva care mă intimidează peste măsură, acela este Horaţiu Mălăele!”, se destăinuie actriţa Anca Dumitra, răspunzând la o întrebare din concurs, ocazie cu care aminteşte colaborarea avută cu marele actor.

(w882)

La rândul său, Adrian Despot povesteşte despre începuturile lui la „Școala Vedetelor” şi exprimă, glumind, regretul său că în pandemie a fost desființată cafeneaua TVR, locul unde artiștii se întâlneau și puneau la cale proiecte frumoase.

Nota 10 la „Câştigă România!” Trei prezentatori de ştiri ai TVR, scoşi la tablă de Virgil Ianţu!

(w882)

Ştiriştii Eda Marcus, Alina Stancu şi Radu Andrei Tudor se dovedesc concurenţi redutabili la „Câştigă România!”. Urmărim ediţia la TVR 1 miercuri, 28 decembrie, la TVR 1.

Care e localitatea cu cel mai scurt nume, când a emis BNR prima bancnotă de polimer din lume, din ce sunt făcute medaliile de aur de la JO sau care a fost primul român proprietar de automobil în 1889 sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde invitaţii celei de-a treia ediţii speciale „Câştigă România!”. Ba mai mult, pe 28 decembrie, de la ora 21.00, ştiriştii Eda Marcus, Alina Stancu şi Radu Andrei Tudor sunt puşi în încurcătură şi cu întrebări despre regionalisme.

„Iertaţi-mi prezenţa, data viitoare puteţi să îi invitaţi doar pe ei... Puteam să stau acasă liniştit!”, exclamă Virgil Ianţă, faţă în faţă cu vorbăreţii şi energicii Eda, Alina şi Radu, care nu se mai opresc din poveşti şi turuie răspunsuri fără încetare.

(w882)

De la invitaţii lui Virgil Ianţu aflăm despre momente haioase din timpul prezentărilor, gafe și căzături în direct, dar și despre emoția pe care o dă orice breaking news rostit live, care te face cu adevărat să fii prezentator de știri. În plus, Radu Andrei Tudor ne mai vorbeşte cu mândrie despre orașul natal, Piatra Neamț, pe care-l iubește, deşi l-a părăsit pentru Capitală, în urmă cu 14 ani.

Nu lipsiţi de la ediţia „Câştigă România!” de miercuri! Şi nu doar pentru că e cu ştiriştii TVR, ci şi pentru a afla de ce laudă Virgil Ianţu programele de ştiri ale Televiziunii Române.

**

REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI TV INTERACTIV DE CULTURĂ GENERALĂ, CU PREMII, „Câștigă România!”:

Regulament pentru ediția specială din 26 decembrie 2022

Regulament pentru ediția specială din 27 decembrie 2022

Regulament pentru ediția specială din 28 decembrie 2022

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu