loader
Foto

„Câştigă România!” are candidaţi unul şi unul şi pentru următoarele sezoane

Echipa lui Virgil Ianţu a încheiat un nou turneu de preselecţii prin oraşele României, pentru concursul de cultură generală difuzat de TVR 1. Cei care au fost selectaţi vor participa la viitoarele înregistrări ale emisiunii.

 

Turneul „Câştigă România!” prin marile oraşe ale ţării, pentru a-i descoperi pe cei care cunosc şi îndrăgesc istoria, cultura şi frumuseţile României, s-a încheiat miercuri, 19 octombrie, la Ploieşti. Pasionații concursurilor de cultură generală din toată ţara au fost invitaţi să-şi împlinească visul şi să se înscrie la preselecţiile pentru un nou sezon al show-ului prezentat de Virgil Ianţu la TVR 1.

La întâlnirile cu publicul din Moldova, Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi Muntenia, membrii echipei „Câştigă România!” au fost surprinşi plăcut, din nou, de numărul românilor dornici să-şi verifice cunoştinţele într-un concurs televizat, dar mai ales de nivelul lor de pregătire, de hotărârea lor de a trece prin această experienţă, dorinţa lor de a vedea dacă nivelul cunoştinţelor le permite participarea la un astfel de concurs.

(w882)

Caravana „Câştigă România!”a fost primită cu entuziasm și căldură în toate orașele prin care a trecut – Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Craiova, Galaţi, Constanţa şi Ploieşti. Românii au străbătut sute de kilometri pentru a ajunge la locurile unde s-au desfășurat preselecții. Pe lângă locuitorii oraşelor şi judeţelor vizitate, timișoreni, brăileni, arădeni, tulceni sau clujeni au ţinut şi ei să participe. Au fost chiar situații când oamenii au ajuns pe ultima sută de metri, aproape de ora de închidere, tocmai pentru că veneau de departe și nu au reușit să se învoiască mai repede de la serviciu...

(w882)

Foști concurenți ai emisiunii au emoţionat membrii echipei, prezentându-se la întâlnirile organizate în oraşele lor. De exemplu, profesorul Cristinel Puha din Suceava, pe care l-am văzut în sezonul 7, a adus la preselecții un fost elev, fan al emisiunii și ghid de turism, care dorește să-i calce pe urme și să facă o bună impresie în concurs. Cei veniți la Craiova au avut ocazia să discute și să primească sfaturi și încurajări din partea primului mare câștigător, Marius Hoară. Iar la Galaţi, la îndemnul şi recomandarea profesorului Daraban, cunoscut quizzer local şi fost concurent „Câştigă România!”, au venit elevi şi studenţi ai săi, pasionaţi, de asemenea, de acest concurs de cultură generală. Printre cei dornici să-şi demonstreze cunoştinţele – persoane cu vârste între 18 şi 80 de ani – s-au numărat şi cupluri soț-soție, tată-fiu sau frați gemeni, dar și colegi de școală sau serviciu care s-au adus unul pe altul, hotărâți să concureze și în cadrul emisiunii unul împotriva celuilalt, pentru a vedea care este cel mai bun.

(w882)

„Am fost încântați să aflăm că între foștii concurenți s-au creat relații frumoase de prietenie, că țin legătura și sunt la curent cu ce se întâmplă în viețile lor. Astfel, am aflat și noi o poveste cu final fericit pentru un tânăr concurent ’Câștigă România!’: după ce a câștigat cinci ediții, Ionuț Nechifor, un profesor de geografie care face naveta 75 km din Suceava în Botoșani, a primit o mașină de la directorul școlii la care predă, pentru a se deplasa mai ușor, ca recompensă pentru exemplul dat în comunitatea locală”, povesteşte Diana Pascal, producătorul „Câştigă România!”.

(w235) DP

Diana Pascal, producător „Câştigă România!”, TVR 1

Atmosfera la preselecţii a fost, peste tot, una relaxată, destinsă, unii dintre participanți cunoscându-se între ei sau împrietenindu-se pe loc, uniți de pasiunea pentru singurul concurs de cultură generală despre România. În acelaşi timp, spiritul competitiv caracteristic show-ului de la TVR 1 s-a manifestat şi la aceste întâlniri, pauzele dintre probe fiind prilej de adevărate dezbateri între viitorii concurenţi, pe tema răspunsurilor la întrebări, a gradului lor de dificultate, dar şi din dorinţa de etalare a cunoştinţelor.

(w500)

Ne întâlnim cu Virgil Ianţu şi concurenţii „Câştigă România!” de luni până joi, de la ora 21.00, la TVR 1.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu