La TVR 3, duminică 19 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a dat întâlnire cu cântecul oltenesc și viața dincolo de cântec a lui Georgel Nucă.
„Începuturile mele au fost unele grele, pentru că foarte multă lume știe că eu am pornit de jos. Am pornit din sânul unei familii sărace, iar bunica, pentru mine, a fost și mamă și tată, a fost omul care m-a crescut de la vârsta de 3 ani. Ea nu vedea, de peste 50 de ani, dar m-a ținut la pieptul dumneaei și a încercat să mă scalde în dragostea asta pentru cântecul popular. Bunica a fost cea care îmi dădea bani să-mi iau un covrig, sau abonament pe mașină pentru a merge la școală, din pensia dumneaei, avea o pensie de nevăzător, dar ea avea grijă ca mie să nu-mi lipsească prea multe. Cei drept când porneam prin țară, să merg la festivaluri, eram nevoit să merg cu ziua la muncă, să câștig un bănuț, nu pentru a plăti biletul la tren, pentru că mergeam cu „nașul”, dar aveam nevoie de o eugenie, un biscuit, pentru a mă hrăni”.
„Toate aceste greutăți pe mine m-au călit și m-au făcut să fiu mai puternic, dacă eram de bani gata cu siguranță nu apreciam viața așa cum o apreciez acum. Am o casă a mea, și pentru asta îi mulțumesc Bunului Dumnezeu, este bine pentru mine că am un băiat, este bine că sunt alături de oameni prin meseria mea și prin cântecul pe care-l dăruiesc din tot sufletul. ” (Georgel Nucă)
Georgel Nucă, renumit interpret de cântec popular din zona Olteniei, a cules de la bătrânii și lăutarii satelor, adevărate bijuterii muzicale, le-a trecut prin filtrul sufletului și apoi le-a dăruit publicului. A câștigat peste 100 de premii la Festivalurile – concurs de muzică populară din țară, iar împlinirea profesională se regăsește prin realizarea a două albume de cântece.
Ediția din 19 iunie, dedicată lui Georgel Nucă și carierei lui artistice, are ca invitate două tinere interprete, Diana Nuțu din Brăila și Patricia Hamoș din Prahova.
Producător: dr. Maria Tănase Marin