loader
Foto

Călătorim pe Valea Trotuşului și a Tazlăului, la "Exclusiv în România" | VIDEO

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 17:00, la  #TVR1 și online pe TVR+, Cristi Tabără şi echipa "Exclusiv în România" ne propune să călătorim pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat.

 

O ediție unde echipa "Exclusiv în România" vă aduce dinaintea ochilor poveşti fabuloase din zona Bacăului Montan, peste care s-a aşternut uşor, uşor uitarea.
.

Știați că la Moinești a fost construită prima sondă petrolieră comercială din lume?

De asemenea, în comună Prăjești, lângă Moinești, se află Muzeul Răzeșului Gazar, construit la inițiativa profesorului Constantin Parascan, cel care a donat terenul pe care e construit muzeul, precum și o mare parte dintre exponate. Revenind la Moinești, acesta mai deține un unicat mondial: Samuel Rosenstock cunoscut nouă sub numele de Tristan Tzara, cel care a inițiat prima mișcare antisistem din lume DADAISMUL.

Călătorim apoi la Cimitirul Militar de pe Valea Uzului, alături de colonelul în rezervă Ion Pricopie, care cu autoritatea veteranului de război află la venerabila vârstă de 101 ani, ne explică ce ar trebui făcut că acest cimitir militar să un loc de reculegere și nu o scenă a unor bătălii politice.

Ajungem apoi la Tescani, pentru a vizită conacul Rosetti Tescanu, în care a George Enescu a compus capodoperă Oedip, și unde acesta a trăit o bună parte a vieții, alături de soția să Maruca Cantacuzino. De la Tescani, facem o scurtă oprire la Comănești, pentru a află povestea castelului Ghica, aflat în centrul orașului.

Fabricat în Dărmănesti” și festivalul „Blues în the Garden” sunt două concepte cu care Darmanestiul încearcă să renască după perioada de declin în care a intrat odată cu prăbușirea industriei petrolire din zona.

Așadar o ediție cu potențial exploziv la "Exclusiv în România", duminică 15 noiembrie, de la ora 17:00, la TVR1 și online pe TVR+.

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu