loader
Foto

Galerie foto

“Breaking Fake News”, TVR 1: „Mai are Ceauşescu astăzi discipoli?” | VIDEO

În timpul dictaturii sale, 26 ianuarie devenise o zi în care supușii îi prezentau omagii. Ideile lui Ceauşescu se regăsesc şi azi sub diferite forme. Cristian Vasile ne-a explicat mai multe, la “Breaking Fake News” , pe TVR 1, pe 26 ianuarie, ora 23.00.

 

În urmă cu 104 ani se năștea Nicolae Ceaușescu. În timpul dictaturii sale, ziua de 26 ianuarie devenise o adevărată sărbătoare națională, în care supușii îi prezentau omagii.

Una din tezele lui Nicolae Ceaușescu a reapărut în spațiul public, într-o formă nouă: suveranismul. Apostolii suveranismului vorbesc despre desprinderea României din Uniunea Europeană și NATO, în numele păstrării valorilor tradiționale și păcii. Mai are Ceaușescu astăzi discipoli?

(w882)

La „Interviul săptămânii”, Marian Voicu a stat de vorbă pe această temă cu Cristian Vasile – cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, în ediţia din 26 ianuarie a emisiunii dedicate combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. “Breaking Fake News” a fost la TVR 1 miercuri, de la ora 23.00.

La „Revista presei Fake”, Horia Grușcă ne-a prezentat controversata intervenție a șefului Camerei de Comerț a României în apărarea premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat. Acuzațiile senatoarei Șoșoacă la adresa Papei și mistificările antivaccin de la Australian Open sunt alte subiecte din „Revista presei Fake”.

Susținătorii AUR au luat cu asalt primăria din Timișoara strigând lozinci xenofobe la adresa primarului Dominic Fritz. Ar trebui să ne îngrijoreze? Ne-a pus în temă Tatiana Țarfulea, la „Conspirația săptămânii”.

Despre rasismul COVID, despre gărzile de corp reptiliene ale lui Barack Obama și despre lupta lui Vladimir Putin cu dragonii au toate informaţiile şi ne-au vorbit „Spărgătorii de Fake News”, Zaiafet și Geminschi.

Două dintre dezinformările care au ținut capul de afiș săptămâna trecută îi au ca eroi pe Novak Djokovic și Vladimir Putin. În ambele cazuri, știrile false îi prezintă ca victime ale Occidentului. „Vocea patriotului raționale, cu Tetelu” ne-a clarificat ambele subiecte.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie 2022, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu