loader
Foto

Breaking Fake News: Halloweenul miliardarilor planetei – Ziua păcălelii la români

Despre petrecerea celor mai bogaţi oameni ai lumii... la care nu au participat cei mai bogaţi oameni ai lumii, în ediţia „Breaking Fake News” difuzată pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR1.| VIDEO

 

Informaţia despre vizita lui Elon Musk la castelul Bran a ţinut, timp de câteva zile, titlurile jurnalelor de ştiri şi ale primelor pagini ale presei din România. Angelina Jolie, Larry Page sau Jeff Bezos sunt alte nume vehiculate intens în media referitor la mega-petrecerea bogaţilor lumii în ţara lui Dracula.

​Detalii şi exclusivităţi uluitoare completau zilnic ştirea plecată de pe o platformă online şi preluată masiv în toată presa. Halloweenul ar putea rămâne în istoria presei românești ca Ziua păcălelii.

Subiectul nu putea fi ratat de Marian Voicu la „Breaking Fake News”! Rubrica Interviul săptămânii, în care l-a avut ca partener de dialog pe Andrei Ţăranu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA, a deschis ediţia din 9 noiembrie a emisiunii de la TVR 1, la ora 18.00.

(w882)

La Revista presei fake, cu Horia Gruşcă, am aflat povestea porcului românesc, cel mai ieftin din Europa, pe cea a rechemării românilor în armată şi a jocului video prezentat de televiziuni ca luptă reală.

(w882) ordin

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a fost ţinta unei tentative de răpire şi omor. Mobilul s-a dovedit a fi o teorie a conspiraţiei, populară printre politicienii americani. Cu detalii a venit Tatiana Țarfulea în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

(w882) ura

Şi tot pe 9 noiembrie, Gabriela Avram ne-a provocat să descoperim Fake-uri istorice: unul dintre cele mai mari dezastre ale secolului al XIX-lea a fost incendiul din Chicago. Incendiul a fost real, dar ştirile privind incendiul au fost false.

(w882) incendiu

Iar reporterii „Breaking Fake News” – Spărgătorii de Fake News Zaiafet şi Geminschi au relatat, în exclusivitate, de la petrecerea miliardarilor de la Bran… la care nu au fost.

(w882) reporterii

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu