loader
Foto

"Breaking Fake News!": despre teoria conspirației privind vaccinul anti-rujeolă | VIDEO

Duminică, 17 decembrie, ora 19.00, ați putut afla în emisiunea "Breaking Fake News!" la TVR 1, dacă dezinformarea a avut vreun rol în epidemia de rujeolă declarată în România de Ministerul Sănătății.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România și a fost înregistrat un deces, un bebeluș de 7 luni.

Cât de mult a contribuit dezinformarea la situația actuală?

Invitat: Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balș”

(w882) Marinescu

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Israelul îşi alege ţintele din Gaza folosind un sistem bazat pe Inteligenţa Artificială botezat Evanghelia. În ciuda numărului foarte mare de victime civile, comandanţii armatei se laudă că rata de succes a bombardamentelor este superioară acţiunilor similare ale NATO. Între timp, Vladimir Putin a anunţat că anul viitor va candida din nou pentru preşedinţia Federaţiei Ruse, ceea ce îi oferă teoretic şansa de a-l depăşi pe Iosif Stalin la numărul de ani petrecuţi la Kremlin.

(w882) putin

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Anul 1998 marchează debutul celei mai mari fraude medicale din lume. Medicul Andrew Wakefield publica în prestigioasa revistă britanică Lancet un studiu în care sugera că ar exista o legătură între vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) și autism. Deși Consiliul Medical General din Marea Britanie a dovedit frauda iar revista Lancet a retras studiul in 2010, teoria este încă populară.

(w882) frauda 5

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

În anii 90, Cecenia, o mică regiune din Caucaz, își declara independența. Cum autodeterminarea este pe placul Moscovei doar daca nu privește propriile regiuni, au urmat două războaie care au distrus Cecenia. Cum au ajuns cecenii, condiderați adversari redutabli ai Kremlinului, să susțină astăzi politica lui Vladimir Putin?

(w882) Cecenia in

***

Producător: Marian Voicu

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu