loader
Foto

″Breaking Fake News″: despre polarizarea lumii în contextul războiului din Israel

Duminică,  26 noiembrie 2023, ora 19.00, TVR 1 a difuzat o nouă ediție a emisiunii ″ Breaking Fake News ″ aducând în atenția dumneavoastră subiecte legate de războiul din Israel, false oportunități de investiții pe rețele sociale și separatismul catalan.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Războiul dintre Israel și Hamas a dus la o polarizare fără precedent în lume. Dincolo de adeziunea la una din taberele beligeranților, asistăm la o recrudescență fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial a antisemitismului. Discursul urii și falsurile din rețelele sociale au contribuit din plin la această radicalizare.

(w882) Alexandru

Invitat: Alexandru Florian, director general, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „E. Wiesel”

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Rusia este suspectată de autorităţile franceze că s-ar afla la originea inscripţionării a sute de clădiri din Paris cu Steaua lui David, Elon Musk a fost certat de Casa Alba pentru ca a încuviinţat un comentariu antisemit pe platforma sa de socializare, iar mai multe ţări interzic un slogan pro-palestinian vechi de zeci de ani, dându-i o nouă semnificaţie.

(w882) antisemiti

Între timp, militarii armatei ruse invadatoare în Ucraina se îmbărbătează cu cântece mobilizatoare şi promit să se răzbune pe cei care au distrus fosta URSS - de la ereticii Occidentului la fasciştii liberali şi de la globalişti la social-darwinişti.

(w882) escrocheri

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Noi capcane întinse de infractorii cibernetici în mediul online. Folosind inteligența artificială și noile tehnologii deep fake, aceștia promovează false oportunități de investiții pe rețelele sociale.

(w882) catalani

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Separatismul catalan are rădăcini vechi, de secole. După o tentativă eșuată de referendum pentru independență în 2017, problema catalană a revenit în actualitate, generând proteste violente.

***

Producător: Marian Voicu

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu