loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News!”: despre percepția Halloweenului în spațiul mediatic românesc |VIDEO

Duminică, 5 noiembrie, ora 19.00, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News!” la TVR 1!

 

Ați putut viziona Interviul săptămânii, cu Marian Voicu.

După 1990, Halloweenul și-a făcut loc, treptat, în spațiul mediatic de la noi. Pentru unii, este o tradiție occidentală importată, pentru alții un pretext comercial asociat cu Black Friday, Vinerea Neagră.

(w882) Halloween

Pentru unii este Ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, pentru alții, însă, este o sărbătoare păgână antiortodoxă, ba chiar satanică.

Ce este adevărat și ce este fals în toate acestea?

(w882) Dragos Mus

Invitat: Dragoș Mușat, jurnalist

Rubrica Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, a adus în atenția dumneavoastră  una din narațiunile care circulă în spațiul mediatic românesc: „Halloweenul este o sărbătoare străină de spiritul românesc și de tradițiile ortodoxe, o sărbătoare a fricii, întunericului și a morții!”

(w882) Halloween

La Revista presei fake, cu Horia Grușcă ați putut afla despre blocada comunicaţiilor impusă de Israel în Gaza, care favorizează manipularea informaţiilor, iar propaganda de război şi-a făcut loc în jocurile video pentru copii.

(w882) Palestina

Între timp, un propagandist al Kremlinului cere ca toţi cei care insistă să studieze limba ucraineană în Rusia să fie daţi pe mâna serviciilor secrete.

(w882) Palestina

Sfârșitul Primului Război Mondial a însemnat pentru teritoriile ocupate până atunci de Imperiul Otoman începutul unei lungi perioade în care popoarele și-au căutat o identitate statală. Același lucru s-a întâmplat și cu cei care trăiau pe teritoriul Palestinei și care s-au confruntat mai bine de un secol cu nesiguranță și conflicte. Despre toate acestea în rubrica ​Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram!

***

Producător: Marian Voicu

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu