loader
Foto

„Breaking Fake News”: despre modul cum vor accesa românii antibioticele din farmacii | VIDEO

Decizia cu privire la accesarea antibioticelor de către pacienți, mitingul fermierilor și al transportatorilor, împușcarea mortală a unui civil palestinian, republica Nagorno Karabach au fost subiectele aduse în fața dumneavoastră de către jurnalistul Marian Voicu, într-o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News”, duminică, 4 februarie, ora 19.00, la TVR 1

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Ministerul Sănătății afirmă că românii consumă prea multe antibiotice, ceea ce ar pune în pericol întreaga populație. Ca urmare, ministerul a decis modificarea modului în care pacienții au acces la antibioticele eliberate de farmacii. Cât de fundamentată este această decizie, cât de real este pericolul și ce se schimbă, de fapt?

Invitat: dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București

(w882) Beatrice M

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Mitingul fermierilor și transportatorilor români de la începutul lunii ianuarie a sfârșit prin a fi confiscat de politicieni.

(w882) proteste f

Protestatarii i-au acuzat pe anumiți lideri politici că au politizat protestele, ba chiar că agenda Kremlinului a ajuns astfel pe lista revendicărilor.

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Mai multe televiziuni occidentale au difuzat clipuri care par să surprindă împuşcarea mortală de la distanţă de către soldaţii israelieni a unui civil palestinian aflat într-un grup paşnic care purta la vedere un steag alb. Armata israeliană a acuzat presa de fals şi dezinformare, acuzaţie respinsă de jurnalişti. Cine are dreptate? Între timp, în Statele Unite se amplifică răspândirea online de înregistrări deepfake menite să compromită personalităţi cu mare notorietate, de la preşedintele Joe Biden la cantautoarea Taylor Swift.

(w882) Nagorno

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Din al doilea deceniu al secolului XX, armenii ortodocși și azerii musulmani din Nagorno-Karabach au fost pe picior de război. Conflictele violente au început în 1994 și au durat până anul trecut, când autoproclamata republică Nagorno Karabach, nerecunoscută internațional, a dispărut, peste noapte.

 

***

Producător: Marian Voicu

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu