loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare” | VIDEO

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu a dezbătut, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern mondial” ar urmări să instaureze un regim totalitar la scară globală. Emisiunea a adus în atenția dumneavoastră și alte subiecte de interes.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Una din cele mai recente teorii ale conspirației este cea a „Marii resetări”, prin care un „guvern mondial” ar urmări să instaureze un regim totalitar la scară globală. Pandemia ar fi fost doar începutul. Presupusa conspirație pare a fi o reinterpretare a profețiilor privind Sfârșitul lumii, dar ce este nou?

(w882) Diaconu 2

Invitat: Gabriel Diaconu, medic psihiatru

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

„Uniunea Europeană ne interzice centralele de apartament!” Așa a fost prezentată o directivă europeană referitoare la performanța energetică a clădirilor, devenită subiectul unor dezinformări promovate de eurosceptici.

(w882) conspirati

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Pentru a rezolva declinul demografic agravat de războiul din Ucraina, Vladimir Putin le-a impus ruşilor să renunţe la metodele contraceptive. Numai că apariţia a mii de mame minore în şcoli este o încălcare a castităţii, una dintre valorile tradiţionale promovate de propagandiştii Kremlinului şi de Biserică. Între timp, Inteligenţa Artificială i-a jucat o festă lui Elon Musk, după ce reţeaua sa de socializare a răspândit la începutul lunii ştirea falsă a unui atac iranian asupra Israelului, folosind imagini cu bombardamentele din Ucraina.

(w882) Gibralatar

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

De peste 1500 de ani, Gibraltarul are o poziție cheie pentru controlul rutelor maritime. În ultimele decenii însă, statutul acestui mic teritoriu stâncos nu a mai fost decis de marile puteri, ci chiar de locuitorii săi.

***

Producător: Marian Voicu

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu