loader
Foto

„Breaking Fake News”: Cum va arăta România de mâine? | VIDEO

Duminică, 3 decembrie, ora 19.00, TVR 1 v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News”. Am aflat cum poate fi format spiritul critic și civic în școală ca soluție în lupta cu dezinformarea.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Cum arăta România la 1918, cum arată astăzi și cum va arăta România de mâine? De ce a preda nu e totuna cu a face educație? Cum se pot forma discernământul, spiritul critic și civic în școală, ca soluție durabilă în confruntarea cu știrile false și dezinformarea?

(w882) ro de main

Invitat: Marcel Bartic, profesor de istorie si cultură civică

(w882) migratie a

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: Elitele globale complotează împotriva popoarelor albe din Europa și America și doresc înlocuirea acestora cu imigranți de alte rase. Este o teorie a conspirației care are tracțiune la nivel global, fiind preluată de unii scriitori, jurnaliști și politicieni de extremă dreapta din întreaga lume.

(w882) dezinforma

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Gagăuzia, aflată în sud-vestul Republicii Moldova, și parte a acesteia, are statutul de regiune autonomă. Ca și așa-numită republică moldovenească transnistreană, a fost folosită de Federația Rusă, după 1991, pentru a împiedica Moldova, să se alăture structurilor și valorilor europene. Prima mișcare separatistă din Moldova de peste Prut au pornit-o găgăuzii.

(w882) Rusia Toda

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Margarita Simonian, propagandista preferată a lui Vladimir Putin, prevesteşte că prăbuşirea morală şi economică a Occidentului va fi urmată de un exod în masă al vesticilor în Rusia.​

***

Producător: Marian Voicu

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu