loader
Foto

Bătălia pentru buget la "Banii Tăi"

Vineri, 1 februarie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Cursul de schimb leu-euro s-a oprit din creşterea înregistrată timp de 8 zile consecutiv, imediat după ce Banca Naţională a fost acuzată că nu asigură stabilitatea monetară. De la începutul anului, leul s-a depreciat cu mai mult de 2% în faţa monedei europene. Care sunt explicațiile, vă spunem astăzi, la Banii Tăi.

Guvernatorul Mugur Isărescu, a fost invitat marţi la Comisia economică din Senat, pentru a discuta raportul de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR.  Guvernatorul BNR nu s-a prezentat la discuțiile din Comisie.

Bătălia pe buget se anunță grea. Liderul PSD Liviu Dragnea se laudă cu cele mai mari creșteri ale PIB-ului în doi ani consecutivi din istoria României. Iar opoziția contraatacă: Dragnea joacă poker cu bugetul României şi blufează „cu cifrele pe masă”.

De ochiul vigilent al Fiscului nu scapă din acest an, nici câștigurile din criptomonede. Impozitul pe venit va fi calculat de contribuabil pe baza declarației unice, prin aplicarea cotei de 10% asupra câștigului din transferul de monedă digitală. Detaliem astăzi, la Banii Tăi, cu expertul contabil Valentina Saygo, Raluca Bontaș, tax partner Deloitte, și Cristi Călina, specialist marketing.

Așadar, la nivel mondial, prăpastia dintre bogați și săraci se adâncește. Sub presiunea vestelor galbene, președintele Macron a decretat în Franța stare de urgenţă economică şi socială. Și promite creșterea cu 100 de euro pe lună a salariului minim începând din acest an.

Revenim în țară și vorbim despre Cluj-Napoca, un oraș în plină dezvoltare în care oportunitățile de afaceri sunt tot mai atractive. O analiză comparativă pe mai multe domenii arată că Bucureștiul rămâne principalul motor economic al României, însă Clujul vine puternic din urmă, chiar devansând capitala la anumite capitole. Discutăm astăzi, la Banii Tăi, cu Gabriel Sincu, Partener Asociat, Asistență fiscală, EY România.

Din 11 ianuarie urmăriți sezonul 6 al emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu