loader
Foto

Galerie foto

Banii tăi: Interviu cu Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu

Subiectele ediției au fost: Portul Constanța, redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare, aeroportul Băneasa redevine operațional și simplificarea accesării fondurilor europene. Luni, 24 iunie, ora 18:30, pe TVR1 și pe TVR+.

 

Pe 24 iunie s-a difuzat ultima ediție a emisiunii „Banii Tăi” din sezonul 7.

Guvernul Dăncilă a supraviețuit moțiunii de cenzură, moneda euro și-a reluat cursul ușor ascendent, după o relativă stagnare. Premierul dă asigurări că la 1 septembrie va fi majorată valoarea punctului de pensie, chiar dacă legea pensiilor nu a trecut de Senat, urmând să fie aprobată de Camera Deputaților. Între timp avem noutăți și în planul economiei reale: aeroportul Băneasa redevine operațional, ministrul Economiei anunță redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare. Și tot azi vorbim și despre portul Constanța.

Se spune despre portul Constanța că este adevărata cauză pentru care România nu este acceptata în zona Schengen. Ca să nu afectăm interesele comerciale uriașe reprezentate de portul olandez Rotterdam. Până una-alta, iată care e situația economico-financiară la fața locului. La noi, evident. Detaliem subiectul cu Daniela Șerban, Director general, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Guvernul redeschide minele închise cu fonduri uriaşe în ultimii 13 ani. Decizia s-a materializat deja pentru 3 din cele 530 de mine. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău anunță și primele contracte, pentru Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița.

Aeroportul Baneasa redevine operațional, cu aproape un an mai târziu față de prima estimare. Asta după ce, vecinătatea aeroportului a devenit foarte aglomerată. Detaliem subiectul cu Alexandru Ivan, Director General, Compania Națională Aeroporturi București.

(w882)

Vă vorbeam acum câteva zile despre simplificarea accesării banilor europeni și anunțam că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc la Sibiu un summit al experților în fonduri structurale și de investiții. O soluție obligatorie pentru unitățile administrativ teritoriale care sunt nevoite să se descurce pe cont propriu, bugetul de stat fiind insuficient pentru nevoile de dezvoltare. Partener al celor de la Advisory Hub este Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cîmpean, invitată la „Banii Tai”.

Ne revedem luni, 1 iulie, cu un nou sezon al emisiunii noastre și o nouă oră de difuzare: 13:30. Și nu uitați, să puneți deoparte măcar 10% din cât încasați, pentru sănătatea dumneavoastră financiară!

Din 1 iulie 2019, urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Foto: Mircea Mitrofan

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu