loader
Foto

Galerie foto

România are deficit de talente

Vineri, 19 octombrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi” cu Monica Ghiurco, de la ora 17:05, pe TVR 1 și online pe TVR +.

 

România pierde anual mai mult de 10 miliarde de euro numai din cauza deficitului de talente, iar la nivelul Uniunii Europene, costul se ridică la 324 de miliarde de euro pe an.

Rezultatele sunt obținute în urma unei cercetări pe un eșantion reprezentativ de 2447 de companii antreprenoriale din 31 de țări europene (28 de state ale UE28, plus Elveția, Norvegia și Turcia).

Aflați mai multe detalii vineri, la „Banii Tăi”, de la Ionuț Sas, Partener, Departamentul de Taxe și Consultanță Juridică, PwC România.

(w882)

Talentați sau nu, trebuie să rămânem foarte atenți la ce se prefigurează pe piața muncii. Ce meserii dispar din cauza înlocuirii cu inteligență artificială aflăm din partea a doua a interviului cu Varujan Pambuccian, matematician și informatician.

(w882)

Bursele par să-și revină după șocul de la finalul săptămânii trecute, când au traversat o perioadă de scădere abruptă, a treia în acest an. Motivele de îngrijorare  au fost dobânzile, disputele comerciale și avertismentele FMI, cărora li se adaugă preţul petrolului şi tensiunile dintre puterile occidentale şi Arabia Saudită. Cert este că unele țări se pregătesc deja pentru ce urmează, alegând refugiul în metal prețios și sporindu-și rezervele. Cum face Ungaria, spre exemplu.

Cel mai dinamic sector din economia românească rămâne IT-ul, despre care specialiștii spun că în numai doi ani ar putea atinge 6 miliarde de euro cifră de afaceri . În spatele acestor cifre se află o poveste care începe prin anii 60, dar al cărei sfârșit ar putea fi aproape, dacă nu  avem grijă să ne păstrăm informaticienii acasă.  Detaliem vineri, la emisiunea „Banii Tăi”, cu omul de afaceri Marius Ghenea și Ionuț Davidoiu, Business Manager Unit. 

Contact: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu