loader
Foto

"Banii Tăi": Interviu cu Mihai Marcoci

Vineri, 12 octombrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR 1 și online pe TVR+. Monica Ghiurco îl are ca invitat pe Mihai Marcoci, președinte al Asociației pentru Management Strategic și Lobby.

 

Despre resurse naturale și redevențe discutăm vineri, la „Banii Tăi”, cu Mihai Marcoci, președinte al Asociației pentru Management Strategic și Lobby.

(w882) Mihai Marc

Reformele aduse în anii '80 de Fondul Monetar Internațional au pus capăt supremației financiare a aurului. Azi aurul se vinde pe piața liberă, devenind o marfă ca oricare alta. Aruncăm și noi o privire împreună cu analistul financiar Irina Chițu și Raluca Bontaș, tax partner Delloite.

Evoluția din ultimii zece ani a numărului de brevete naționale acordate de  Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci este negativă. În contrast cu ce se întâmplă cu brevetele europene validate în România, care se înmulțesc constant.

(w882) Sorin Axin

În realitate, cifrele nu vorbesc despre capacitatea de inovare a românilor, care, slavă Domnului, nu s-a pierdut, ci despre puterea de cumpărare. A românilor, în comparație cu ceilalți europeni. Mai multe detalii aflați vineri, de la inventatorul Sorin Axinte.

Într-un raport despre starea sistemului bancar şi a pieţelor, Fondul Monetar Internaţional avertizează că există „mişcări subterane periculoase” care ameninţă economia globală. Deşi băncile sunt mai sigure decât în urmă cu zece ani, au apărut noi riscuri, se mai afirmă în raport.

Detaliem vineri, în emisiunea „Banii Tăi”.

***

(w882) Monica Ghi

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR 1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu