loader
Foto

Avocatul Gabriel Biriş, invitat la "Banii tăi"

Vineri, 22 februarie, o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Bugetul a fost adoptat săptămâna trecută de Parlament, dar deblocarea cheltuielilor statului este amânată în continuare, până la promulgarea legii. Între timp, se discută intens despre efectele negative ale Ordonanței 114. Fără soluții clare, deocamdată.  Discutăm astăzi, la emisiunea despre banii tăi.

După ce în 5 zile a trecut prin comisii şi prin plen, Bugetul pentru 2019 a fost adoptat vinerea trecută în Parlament. Opoziţia a votat împotrivă, argumentând că bugetul este nerealist și că inflația devine problematică: românii plătesc deja mai mult pe alimente şi energie.

Băncile se pregătesc deja pentru programul Prima Casă, în noua variantă pregătită de Guvern. Finanțarea se va adresa tinerilor, în funcție de venit, dar va pune condiții suplimentare. Discutăm despre programul Prima Casă cu analistul financiar Irina Chițu.

Ordonanța 114 face obiectul unor discuții între BNR și Finanțe, în vederea găsirii unei soluții onorabile prin care intențiile legiuitorului să poată fi puse în mod legal în aplicare. Din păcate, Finanțele au ieșit cu această Ordonanță fără să se consulte cu nimeni, iar acum curg obiecțiile, în special din zona bancară.

Despre efectele preconizate sau nu, ale Ordonanței 114 discutăm și noi astăzi în emisiune, cu Gabriel Biriș, avocat specializat în taxare.

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu