loader
Foto

Galerie foto

Arte şi artişti – amatori sau profesionişti – la „Exclusiv în România” | VIDEO

Am cunoscut, pe 12 iunie, o trupă de mici artişti în tabăra muzicală de la Alma Vii, un căldărar care face artă din prelucrarea cuprului şi un arhitect... baterist. Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România” ne-a aşteaptat duminică, de la 17.00, la TVR 1.

 

În zona Mediașului, Cristi Tabără şi echipa sa descoperă trei modalități inedite de promovare a trei comunități locale cu o zestre prețioasă.

Îi întâlnim pe promotorii lor, deopotrivă inspirați și perseverenți, dar aflăm şi valorile care îi motivează, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”. O călătorie plină de frumos facem şi noi, urmărind episodul din 12 iunie al emisiunii, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882) oras

Drumeţii „Exclusiv în România” se întorc, după câțiva ani, la Alma Vii, unde fundația „Mihai Eminescu Trust”, înființată de către Prințul Charles, a făcut progrese notabile atât în restaurarea bisericii fortificate, cât și în revitalizarea comunității sătești. Iar primii beneficiari ai acestora sunt copiii, pe care îi vom vedea şi noi în acțiune, în tabăra muzicală de anul acesta și în spectacolul cu „Petrică și lupul”, de Serghei Prokofiev, pus în scenă chiar în cetate.

(w882) copii

(w882) icoane

În comunitatea romilor căldărari din Brateiu îl găsim pe Traian Căldărar, a cărui ambiție este aceea de a ridica meșteșugul vechi de sute de ani al lucrului în cupru la statutul de artă. O ambiție la fel de remarcabilă precum talentul său de comunicator, cu rezultate neașteptat de spectaculoase on-line și în viața de toate zilele. Îl cunoaştem tot în ediţia de duminică a emisiunii „Exclusiv în România”.

(w882) caldarar

(w500) filmare ce

Și nu în ultimul rând, parcurgem la pas străzile vechi ale cetății Mediaș și facem cunoștință cu Lutz Connert, arhitect sas plecat din România în anii comunismului și întors după 1990 în comunitatea lui, pentru a promova moștenirea acesteia. Jurnaliştii TVR poposesc acasă la el și urmează un curs ad-hoc... nu de arhitectură, ci de gastronomie săsească. Dar bat și toba, la propriu, pentru că trecutul de baterist al gazdei se întâlnește aici cu cel al lui Cristi Tabără... Cele mai bune momente ale „concertului” se văd tot la „Exclusiv în România”, pe 12 iunie, la TVR 1.

(w882) la masa cu

(w882) bateristi

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu