loader
Foto

Galerie foto

Artă şi pasiune fără limită, în episodul patru „România veritabilă”

Am continuat călătoria prin „România veritabilă” alături de Cristina Şoloc, la TVR 1. Duminică, 10 ianuarie, ora 16.30, am descoperit în Mediaş, Bărăgan şi Dobrogea, poveşti şi oameni care trăiesc şi scriu istorie prin faptele lor.

 

Episodul patru al seriei „România veritabilă” este dedicat artei și pasiunii fără limită.

Octavian Isailă, colecționar și antreprenor, ne dezvăluie o pagină neștiută din istoria orașului Mediaș (vechea Metropolă de vin a Transilvaniei), istorie pe care a descoperit-o de-a lungul a 15 ani.

(w882)

Cu colecţionarul Octavian Isăilă

Poveştile despre pasiunea pictorului Constantin Pacea - fiul pictorului Ion Pacea - pentru colecţionarea obiectelor din alte vremuri, despre „rostul” fotografului Răzvan Voiculescu sunt culese şi prezentate de Cristina Şoloc pentru a defini „România veritabilă” duminică, 10 ianuarie, de la 16.30, la TVR 1.

(w882)

Cu Răzvan Voiculescu

Cristina şi echipa ei ajung şi la câteva ruine pitoreşti din Bărăgan, apoi, împreună, traversăm Dunărea pentru a descoperi aromele din bucătăria hoinară din Dobrogea, iar la final aflăm povestea Ansamblului Baladele Deltei.

(w882)

Cu Ştefan Coman (Ansamblul Baladele Deltei)

(w882)

Despre seria România veritabilă, de la TVR 1

În urmă cu doi ani, Cristina Șoloc pleca în căutarea României veritabile. A găsit-o în locurile și în oamenii care păstrează identitatea și tradițiile unui popor viteaz și înțelept. Iar căutarea nu s-a oprit, continuă și în sezonul 3. Începând din 13 decembrie, în fiecare duminică de la ora 15.30, la TVR 1, telespectatorii au putut descoperi, împreună cu realizatoarea emisiunii, Cristina Șoloc, români veritabili, care trăiesc și scriu istorie prin faptele lor.

(w882)

„Mă străduiesc să realizez o emisiune captivantă și utilă, din care telespectatorul să rămână câștigat că a aflat ceva interesant, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au redat optimism și speranță, atât de necesare, pentru sănătate”, adaugă Cristina Șoloc. Ne vom convinge urmărind fiecare dintre cele cinci ediţii, duminica, din 13 decembrie, la TVR 1.

Echipa seriei România veritabilă îi reunește pe Gabriel Borta, director imagine, Daniela Andronie, producător, Cristina Șoloc, producător general și realizator.

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu