loader
Foto

Galerie foto

Artă şi devenire, pe TVR 3 | VIDEO

Luni, 14 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3 și online pe TVR+, Andreea Știliuc v-a invitat să urmăriți o ediție "Cult@rt" despre  muzicienii și coregrafii de mâine.

 

Studiază la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Îi descoperim într-un spectacol aniversar: punerea în scenă pentru balet a operei „Carmen” de Georges Bizet. Discutăm despre spectacol, dar și despre provocările prezentului în învățământul vocaţional.

(w882) iasi 3

(w882) iasi 4

Oana Leahu, originară din Oneşti, este decan al Facultăţii de Arte în limba română din Târgu-Mureş. Anul acesta, a montat la Teatrul „Luceafărul” din Iaşi spectacolul „Tărâmul fermecat”, o parabolă despre devenire, care porneşte de la mituri și povești africane.

(w882) iasi 5

(w882) iasi 6

Aflăm cum a fost drumul său, de pe băncile Liceului Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău, la catedra uneia dintre cele mai apreciate universități de artă din România.

Realizator Andreea Știliuc

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu