loader
Foto

Arome și povești la malul mării. Călătorie care anunţă vara, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cine spune că la mare poți doar să te bucuri de statul la plajă? Cristi Tabără și Ilinca Ciobanu au mers în zona Mării Negre pentru a ne arăta cât de multe sunt de făcut. Am descoperit locuri bogate și pline de istorie, arome și povești la „Exclusiv în România”, dumincă, 26 mai, ora 17.00.

 

Împreună cu echipa „Exclusiv în România” am ajuns la final de săptămână la Constanța, orașul port şi punct de întâlnire între Orient și Occident. Pentru a descoperi amestecul de culturi şi pentru a pătrunde în atmosferă, gazda emisiunii, Cristi Tabără şi Ilinca Ciobanu, reporter de serviciu, ne-au propus să începem cu un tur de oraș multietnic, alături de Diana Slav, o tânără pasionată de istorie.

Duminică, 26 mai, de la ora 17.00, am descoperit şi bucătăria tătărească și am ascultat povestea uneia dintre cele mai consumate băuturi din lume, cafeaua. La Casa Turcească din Cobadin, tânărul etnic turc Harun Osman ne-a iniţiat în tainele și istoria cafelei.

(w882)

(w882)

(w882)

Și dacă tot suntem în zonă, facem o vizită la Jurilovca, la fotografii Daniela și Marian Sterea, originari din Constanța, care au ales să se mute la țară. Au cumpărat o casă din 1893 și au fondat proiectul „Lipovenesc”, prin care promovează tradițiile și obiceiurile comunității de ruși lipoveni din Dobrogea de Nord. Cine sunt Lulu și Piciu, cum găsești echilibrul împlinindu-ți un vis am aflat povestind cu cei doi tineri care au construit o casă nouă din chirpici, așa cum făceau bunicii.

(w882)

(w882)

(w882)

Iar la final de „Exclusiv în România” am participat la o șezătoare de cusături dobrogene, unde Epșen Memet, o tătăroaică plină de pasiune, îmbină motivele musulmane cu cele românești, creând bijuterii surprinzătoare.

(w500)

Duminică 26 mai, de la ora 17.00, am parcurso călătorie care anunță vara, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1.

***

Imagine - Vlad Micu, Dragoș Tănase, asistent Marian Brândușescu,

Șef producție - Alexandra Dragomir,

montaj - Vlad Nedelcu,

postprocesare sunet - George Craioveanu,

grafică - Gabriela Burcea,

producător - Marin Găbudean

 

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu