loader
Foto

Ambasadorul Israelului, în prima ediție “Banii Tăi” din sezonul 8

Din 1 iulie urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

În prima ediție a emisiunii au fost invitați: Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Israelului și Gabriel Zbârcea, avocat, fost președinte al Autorității pentru Administrarea Actevelor Statului (AVAS).

E vară fierbinte la propriu și la figurat și, chiar dacă nu vă mai stă gândul decât la vacanță, sunt sigură că ne veți urmări, ca să știți la ce să vă așteptați în privința banilor. Oricum, în următoarele trei luni când tentațiile spre consum vor fi majore n-ar fi rău să fiți mai strânși la pungă. Câtă vreme companiile sunt tot mai precaute, se amplifică presiunile pe bugete și statul se împrumută frenetic. Sumarul zilei de azi a inclus nume grele: de la un reputat specialist în drept comercial, Gabriel Zbârcea, am aflat câtă căutare mai are România pentru investori. Și tot în ediția de azi,  Ambasadorul Israelului la București, Excelența Sa David Saranga, a vorbit despre relația dintre economie și politică.

În contextul în care în toată lumea multinaționalele sunt supuse unor controale fiscale mai riguroase și toți aleargă după capital, l-am întrebat cât de atractivă este România pentru investitorii străini pe avocatul Gabriel Zbârcea. Este cel care în 2005 era președinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului, fosta AVAS, dar a preferat lumea business-ului. Și doar dintr-un singur dosar de arbitraj internațional la Washington, casa de avocatură în care este partener a obținut pentru România exonerarea de la plata a 130 milioane de dolari.

(w882) Monica Ghi

Vă vorbeam în urmă cu câteva luni, despre modelul economic israelian. O performanță care ne poate inspira. Tocmai de aceea, am ales să vorbim cu noul ambasador al Israelului la București, ES David Saranga, despre relațiile conomice bilaterale, factori de influență și mai ales, despre oportunități de dezvoltare într-un climat global tot mai tensionat.

(w882) David Sara

Din 1 iulie urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu