loader
Foto

Galerie foto

„Am început să lucrez de tânără cu un geniu!” | VIDEO

A mărturisit actriţa Emilia Popescu la „Nocturne”, de la TVR 1. Am parcurs un drum al memoriilor şi al intimităţilor sufletului actriţei Emilia Popescu pe 18 noiembrie. Marina Constantinescu ne-a dat întâlnire joi seară, ora 23.00.

 

Şi-a dat seama devreme că e norocoasă, privilegiată să aparţină unei trupe, iar Teatrul Bulandra era visul oricărui actor: „Mă minunez cât de natural şi uşor au venit lucrurile. Am făcut şcoala de mai multe ori, cu mai mulţi regizori şi mentori”, povesteşte Emilia Popescu în emisiunea Marinei Constantinescu de la TVR 1.

(w882)

„Florian Pittiş... îi datorez intrarea mea pe un cal alb în Teatrul Bulandra, în meserie. Profesor un an şi jumătate, primul meu spectacol la Teatrul Bulandra, care a fost considerat şi ca un fel de concurs: Câinele grădinarului, 1988. Florian Pittiş = destin şi noroc!”, mărturiseşte Emilia Popescu. 1988 este, de altfel, şi anul în care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu.

O actriţă iubită, admirată, aplaudată, care şi-a împletit destinul cu teatrul – Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional, Teatrul Metropolis - este invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”, joi, 18 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

Emisiunea a început cu un minunat exerciţiu de iubire şi recunoştinţă faţă de nume mari ale teatrului românesc, un drum al memoriilor şi al intimităţilor sufletului actriţei Emilia Popescu.

„Am început să lucrez de tânără cu un geniu”, susţine actriţa, vorbind cu admiraţie profundă despre regizorul Liviu Ciulei. „Nu am auzit niciodată din gura lui că nu e bine. Îţi explica blând şi din asta îţi dădeai seama cât ai fost tu de prost şi cât era el de elegant”.

(w500)

În toată povestea, e vorba şi despre curaj: „Tu nu-l ai, dar când faci primul pas pe scenă, se îndură Dumnezeu de tine!”, crede cu tărie cea care a dat viaţă, în peste 30 de ani de carieră artistică, unor zeci de personaje pe scenele marilor teatre bucureştene sau pe marele ecran.

„Adună-ţi cu grijă amintirile, ţine-le minte. O să ai nevoie de ele”

Cuvinte pline de iubire şi admiraţie a rostit actriţa atunci când a vorbit despre una dintre cele mai dragi fiinţe din lume. De la ea, de la mama ei, spune că a moştenit doar energia: „Mie mi-e frică, am dubii, sensibilităţi. Nu am tăria ei", recunoaşte actriţa.

(w882)

Tot de la mama ei a primit una dintre cele mai importante poveţe: „Adună-ţi cu grijă amintirile, ţine-le minte. O să ai nevoie de ele”. Şi-a însuşit-o şi, poate, tocmai de aceea „eu mă plimb deseori cu partea frumoasă a trecutului meu”, spune împăcată, zâmbind, actriţa Emilia Popescu.

(w500)

Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde în fiecare joi, ora 23.00, la TVR 1. Mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice vin în casele noastre. Actorii Marcel Iureş, Dan Chişu, compozitorul şi cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore s-au numărat printre invitaţii Marinei Constantinescu în noul sezon „Nocturne”.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu