loader
Foto

Galerie foto

Adevăr sau dezinformare: de ce se scumpesc energia electrică și gazele?

Marian Voicu  a dezbătut subiectul la "Breaking Fake News”, pe 13.10, ora 23.00, la TVR 1. Cum a ajuns dezinformarea profitabilă pe TikTok şi Fakebook şi cum a devenit Vlad Ţepeş Dracula, în rubricile „Revista presei Fake” şi „Falsuri de colecţie”.

 

Ca în fiecare an, inevitabil vine iarna. Suntem anunţaţi, mai mereu înaintea anotimpului rece, că urmează noi scumpiri, dar anul acesta, preţurile la energia electrică şi gaze au explodat. Europa întreagă se confruntă cu scumpirea energiei electrice și a gazelor.

La noi, în România, sunt cele mai mari prețuri din ultimii 13 ani, iar inflația crește la rândul ei. Ministrul energiei dă vina pe ruși. Guvernatorul Băncii Naționale - pe modul în care s-a făcut liberalizarea pieței energiei. Presa - pe „băieții deștepți”. Se speculează că jumătate dintre români nu vor putea plăti facturile la iarnă.

(w882)

Care este explicația? Ce este adevărat și ce este dezinformare?

(w882)

(w882)

În interviul săptămânii, într-o nouă ediţie "Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu, realizatorul emisiunii, caută să afle de ce se scumpesc energia electrică și gazele şi cât este adevăr şi cât dezinformare în jurul acestui subiect. Îi vor fi alături invitaţii săi - Cristina Prună – deputat (USR), Comisia parlamentară pentru industrii și servicii şi Răzvan Nicolescu – Deloitte Central Europe, fost ministru al Energiei, fost președinte al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Energie.

Ca să înţelegem mai bine mecanismele Fake News şi să nu ne lăsăm prinşi în plasa acestui fenomen, rubricile de mai jos merită urmărite, tot miercuri, 13 octombrie, la Breaking Fake News, pe TVR 1:

Revista presei Fake: Dezinformarea devine profitabilă pe TikTok și Facebook

Falsul săptămânii: „Vaccinații sunt mai periculoși decât nevaccinații”

Spărgătorii de Fake News: Îi magnetizează grafenul pe vaccinați?; Sunt nevaccinații dicriminați precum evreii de către naziști?; Vrei să fii milionar pe TikTok?

Falsuri de colecție: Cum a devenit Vlad Țepeș Dracula?

Imaginea săptămânii: DeepFake cu Tom Cruise

Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării se vede în fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de jurnalistul Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu