loader
Foto

„25, o istorie călătoare”, la TVR 1 şi TVR HD

Un sfert de secol de la prima emisiune sub sigla TVR Iaşi. Opt judeţe. Un ecran călător. Pe 31 decembrie, de la ora 11.00, urmăriți o serie de proiecţii proprii care a făcut turul celor opt judeţe ale Moldovei şi care a scos la iveală producţii valoroase.

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

TVR Iaşi a împlinit în luna noiembrie 25 de ani de la prima emisie. Cu acest prilej, echipa postului a realizat o Caravană TVR Iaşi 25: o serie de proiecţii proprii care a făcut turul celor opt judeţe ale Moldovei şi care a scos la iveală producţii valoroase, imagini-document, evenimente din viaţa satelor şi oraşelor care au rămas în memoria oamenilor şi în arhiva TVR Iaşi.

Prezenţi în comunităţi au fost chiar realizatorii filmelor de atunci: Vasile Arhire, Gabriela Baiardi, Răzvan Cojocariu, Maria Florea, Horia Gumeni, Grigore Ilisei, Oana Lazăr, Laura Lucescu, Carmen Olaru, Dan Trofin, Liviu Tudorache, Alex Vasiliu.

Cu istoria TVR Iaşi, oamenii s-au putut întâlni în locuri inedite: în muzee, în şcoli, în pieţele oraşelor sau lângă moara din sat, iar rememorarea evenimentelor prezentate în filme a fost emoţionantă în toate cazurile.

Filmul acestei Caravane se intitulează “25, o istorie călătoare” şi va fi difuzat sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 11.00, pe TVR 1 şi TVR HD.

Realizatori: Violeta Gorgos şi Raluca Aftene

Producători: Carmen Olaru şi Horia Gumeni

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu