loader
Foto

Galerie foto

,,Cântec și Poveste” din ținutul someșan

Vă invităm să ne urmați pe Valea Someșului, la Beclean, pentru a cunoaște povestea drumului artistic al Cristinei Retegan, interpretă îndrăgită a cântecului popular din această regiune a țării. De mică copilă a îndrăgit cântecul popular, fiind nelipsită de la serbările școlare, unde era apreciată de toți cei ce îi ascultau glasul său frumos.

 

Și-a îmbogățit stilul de interpretare în perioada cât a fost solistă a Ansamblului folcloric „Someșul” al Casei de Cultură din Beclean, unde, sub îndrumarea muzicianului, dirijorului și directorului acestei instituții, George Harosa, s-a făcut remarcată datorită numeroaselor spectacole organizate în multe locuri din țară.

(w882) Cântec ș

Momentul crucial al carierei sale a fost acela în care a participat și a câștigat concursul TVR „Moștenitorii – „Tezaur Folcloric”, prezentat și realizat de celebra realizatoare a TVR, Marioara Murărescu, moment despre care mărturisește cu mari emoții, că a fost hotărâtor pentru cariera sa artistică.

(w882) Cântec ș

După succesul de la acest prestigios concurs, a fost angajată la celebrul ansamblu folcloric ”DOR ROMÂNESC”, unde, de peste 15 ani este solistă profesionistă, alături de nume reprezentative ale cântecului popular transilvan.

(w882) Cântec ș

Povestea drumului său, împletită cu minunate cântece din repertoriul frumos ce-l abordează, ne va bucura sufletele într-o ediție deosebită a emisiunii, realizată de echipa TVR Cluj, pentru TVR 3.

(w882) Cântec ș

Vineri, 18 Octombrie 2024, de la ora 15.00 la TVR 3, sunteți invitați pe Valea Someșului, la Beclean, pentru a cunoaște povestea drumului artistic al interpretei Cristina Retegan, interpretă îndrăgită a cântecului popular din această parte de țară.

Emisiunea este transmisă și de TVR Cluj, sâmbătă și duminică de la ora 19.00.

(w882) Cântec ș

Realizator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

Credit foto: arhiva personală Alexandru Pugna

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu